گیاه بونسای یکی از جالبترین گیاهان جهان است که قیمت آن به مواردی مانند سن، نوع گیاه و نحوه شکلدهی بستگی دارد. برای پرورش دادن بونسای، داشتن اطلاعات در مورد علوم باغبانی، تغذیه و همچنین هرس کردن شاخه، برگ و ریشه لازم است. پرورش بونسای، در واقع بخشیدن تکامل ظاهری به درختهای طبیعیای است که از کوهستان یا دشت آوردهایم.
قدمت این گل به بیش از هزار سال میرسد و در واقع از ژاپن آمده است. جالب است بدانید که بونسای ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساله، حدوداً ۳۰ الی ۶۰ سانتیمتر ارتفاع دارد. قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای، یکی از موارد مهم مربوط به این گیاه است. یکی از نکات بسیار مهم هنگام خرید بونسای، نداشتن آفت و سالم بودن آن است.
اگر گیاه دارای آفت بود، آن را خریداری نکنید. ازروی ویژگیهای ظاهری گیاه، میتوان عمر آن را تشخیص داد. مثلاً هرچقدر که تنه درخت بونسای بزرگتر باشد، آن بونسای پیرتر است. یکی از مواردی که نشاندهنده سالم بودن گیاه بونسای است، مخروطی بودن آن است. منظور از مخروطی بودن، پهن بودن در قسمتهای بالایی و نازک بودن در قسمتهای پایینی گیاه است.
بونسای اساساً انواع مختلفی دارد. بونسای شاه توت، بونسای آدنیوم، بونسای فیکوس و درختچه بونسای بونسای از انواع مختلف آن هستند. اگر میخواهید همه چیز را در مورد قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
علت قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای
برگ گیاه آپارتمانی بونسای، میتواند به شکلهای مختلفی قهوهای شود. مثلاً ممکن است فقط نوک این گیاه آپارتمانی قهوهای شود. علت این مدل قهوهای شدن، آبیاری نامناسب و عدم کوددهی درست است. اگر درون گلدان گل شما آب کافی وجود نداشته باشد یا که عاملی جلوی تولید آب را بگیرد، نوک این گیاهان قهوهای و سوخته میشود.
اگر لکههای قهوهای روی برگ بونسای مکان دقیقی نداشته باشند، علت چیز دیگری است. توجه داشته باشید که حتماً نباید این لکههای قهوهای دایرهایشکل باشند. ممکن است این لکهها دارای شکلهای مختلفی نیز باشند. اگر قهوهای شدن برگ گیاه، سطح برگ را فرابگیرد یعنی گیاه شما در وضعیتی حادتر و بدتر قرار دارد.
در این حالت عامل اصلی، هجوم بیماریهای قارچی و باکتریایی است. در واقع حشرات در این حالت به گیاه حمله کرده و باعث ازبینرفتن و قهوهای شدن گیاه میشوند. البته توجه داشته باشید که اگر برگهای پایین گیاه قهوهای شوند ولی به برگهای بالا سرایت نکنند، علت اصلی، پیر شدن برگهای پایینی است.
در واقع علت اصلی این موضوع، انجاموظیفه اشتباه هورمونهای گیاهی است. یکی از نکات بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که مراقبت از گیاهان میتواند این مشکلات را تا حد زیادی حل کند. در ادامه در مورد روشهای نگهداری از گیاه آپارتمانی بونسای در alef.ir و همچنین در ادامه مقاله نیز صحبت خواهیم کرد.
آفات مربوط به قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای
همانطور که میدانید اگر گیاه آپارتمانی بونسای را در منزل داشته باشید ولی مراقبتهای لازم را انجام ندهید، عمر این گیاه به پایان میرسد. این گیاه نیز مانند همه گیاهان از طرف بعضی از آفتها مورد حمله و تهدید قرار میگیرد. این آفتها میتوانند باعث قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای شوند.
شیشک ها اولین آفاتی هستند که بونسای را تهدید میکنند. شیشک ها با داشتن آلت مکنده و تغذیه از برگ، گیاه را بهشدت ضعیف میکنند. مگس سفید آفت بعدی است. این مگسها با تخمگذاری در پشت برگها، باعث ایجاد لاروهایی میشوند. این لاروها برگهای گیاه را بهشدت ضعیف میکند.
شیشک های نرمتن آفت بعدی هستند. این آفتها با تغذیه از شیره یا برگها، آن را بهشدت ضعیف کرده و باعث بروز بیماری میشوند. تریپس ها آفتهای بعدی هستند. این آفتها با فرو کردن خرطومشان به داخل گیاه از رشد آن جلوگیری میکنند. در واقع این آفات از شیره گیاهان تغذیه میکنند و از این راه گیاه را ضعیف میکنند.
ریشه خوارها، سوسکهایی هستند که لاروهایشان به ریشه گیاهان حمله میکنند و از این طریق باعث نابودی گیاه میشوند. سفیدکها در اوایل بهار فعالتر هستند. وقتی این آفت به گیاه حمله کند، انگار که بر روی گیاه آرد پاشیده شده است. زنگها نوعی قارچ هستند که از عوامل اصلی ایجاد لکههای قهوهای و قرمز بر روی گیاهاناند.
نحوه جلوگیری و حل مشکل قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای
نحوه جلوگیری در این مورد، به شرایط نگهداری از گیاه نیز برمیگردد. اینکه چقدر به موارد گفته شده در نگهداری آن توجه کنیم، میتواند ریسک احتمال بروز این مشکلات را کاهش دهد. اما برای اینکه بتوانیم این مشکل را حل کنیم، راههایی نیز وجود دارد. ما میتوانیم قسمتهایی که قهوهای شده را هرس کنیم.
اینکه قسمتی از برگ گیاه آپارتمانی بونسای را هرس کنیم یا کل برگ را بزنیم، به حجم لکههای قهوهای روی برگ بستگی دارد. اگر بخواهیم که کل برگ را هرس کنیم، باید دقیقاً از جایی برش دهیم که برگ به ساقه اصلی متصل شده است. پیشنهاد میدهیم که برای بریدن نوک قهوهای برگ، از قیچی مخصوص استفاده کنید.
در هرسکردن توجه کنید که باید این کار را زاویهدار انجام دهید. پیشگیری از این اتفاقات، ملزم به بررسی مداوم بافت رویشی این گیاه است. اگر علت قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای حشرات مختلف باشد، میتوانید از صابونهای مخصوص این حشرات استفاده کنید. همچنین قارچکشها و باکتریکشهای بسیاری وجود دارند که هنگام هجوم باکتریها و قارچها به کمکمان میآیند.
طرز نگهداری پس از قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای
یکی از نکات بسیار مهم در مورد بونسای، روش آبدهی به آن است. اگر گیاه آپارتمانی بونسای زیر آفتاب و نور مستقیم خورشید قرار بگیرد، هرگز نباید تشنه بماند. این که دقیقاً چه زمانی به آن آب بدهیم، به عوامل مختلفی مانند جنس خاک، نیاز گیاه و شرایط محیطی بستگی دارد. این سری از مشکلات میتواند باعث قهوهای شدن گیاه آپارتمانی بونسای شود.
بدون اینکه خاک گلدان را جابهجا کند درون بونسای بریزید تا اینکه تمام آب اضافی از سوراخهای گلدان بیرون بیاید و سطح خاک گلدان را بپوشاند. حواستان باشد که در این روشها ما به خاک گیاه آب میدهیم و نمیگذاریم به خود گیاه آب برسد. نکته مهم بعدی در نگهداری از آنها رطوبت محیط است. استفاده از جزیره در فصل زمستان میتواند رطوبت محیط این گلها را متناسب کند.
حتماً حواستان باشد که بونسای نیاز به نور خورشید دارد. این گل را در معرض مستقیم تابش خورشید قرار دهید. بهترین نقطه برای نگهداری از آن، پنجره جنوبی خانه است. زیرا نورگیرترین نقطه خانه محسوب میشود. همچنین اگر در طول روز ۴ ساعت نور بگیرد کافی است. اگر دمای محیط کمتر از ۴ درجه بود نیز آن را به داخل محیط خانه برگردانید و از آن بهدرستی نگهداری کنید.